Правилата в OFFTube.bg

Здравейте, приятели!

Регистрациите и качването на видеоклипове в сайта са напълно свободни и безплатни, но ще се регулират от модераторите на OFFTube.bg.

Искаме да направим OFFTube.bg приятно място за всички ни, но за да стане това, е нужно да спазваме някои съвсем прости правила:

1. Качвайте само авторско съдържание! Не искаме да крадем труда на другите, нали?

2. Качвайте само интересни неща. OFFTube НЕ е мястото, където да изпразните фотоапарата и видеокамерата си и да се надявате, че ще съхраняваме съдържанието им вечно. Клипове, които дълго време не са предизвикали интерес, ще бъдат изтривани.

3. OFFTube е мястото, където можете да качите Вашата новина (или поне нещо, което си мислите, че е новина) и ще заинтригува много хора.

4. OFFTube е мястото, където можете да качите видео или снимки, с които да сигнализирате екипа на OFFNews да направи журналистическо разследване.

5. OFFTube е и вътрешен ресурс на форума OFFRoad-Bulgaria.com. Затова насърчаваме качването на всякакви материали, свързани с тематиката на Форума, както и материали, свързани с тематиката на другите сайтове от групата на OFFMedia.

6. OFFTube е и място за коментари. Ако имате какво да кажете на света, но ви мързи да го напишете - направете си видеоселфи и го запишете. Чрез нас то ще стигне до много хора.

КАК РАБОТИ СИСТЕМАТА?

1. Най-напред трябва да се регистрирате. Напишете верния си e-mail. Ще Ви е нужен, за да потвърдите регистрацията си.
2. Когато качвате видео, не забравяйте да му сложите заглавие, описание и ключови думи (тагове) и категории. Един клип може да бъде в повече от една категория, но не прекалявайте.
3. След качването на клипа е нужно малко време, за да се конвертира и да стане видим за всички. Нужното време зависи от натовареността на сайта и големината на клипа, но обикновено е не повече от десетина минути.

СПОДЕЛЯНЕ И ВГРАЖДАНЕ

OFFTube разполага с много удобна система за вграждане (ембедване) на клиповете и снимките. Когато сложите мишката на бутона 'СПОДЕЛИ' ще видите кода за вграждане, с който можете да вградите клипа на Вашия сайт. Размерът по подразбиране е 720х540, но лесно можете да го променяте.

OFFTube има и бутони за споделяне във Facebook и Twitter.
Нашата фейсбук страница е: https://www.facebook.com/pages/OFFTube/725631300791523?ref_type=bookmark

Какво ще трием безпощадно:

ЗАБРАНЕНО Е КАЧВАНЕТО НА:
- Съдържание с чужди авторски права
- Материали, противоречащи на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави
- Клипове и снимки, съдържащи насилие (включително насилие над животни), агитация към насилие , унижение на човешкото достойнство, заплаха за живота и телесната неприкосновеност на човека;
- Съдържание с порнографско или открито сексуално съдържание;
- Клипове и снимки, съдържащи прояви на неуважение към училищни правила, унищожаване или повреждане на училищно и друго публично имущество
- Кадри, съдържащи ясно различими тела на жертви от катастрофи и други тежки инциденти
- Материали, обиждащи дадена религия или съдържащи религиозна агитация
- Материали, представляващи търговска или служебна тайна или друга конфиденциална информация;
- Клипове, снимки и коментари, пропагандиращи дискриминация, основана на пол, раса, образователен ценз, възраст и религия или проповядващи фашистка, расистка или друга недемократична идеология;
- Материали, накърняващи доброто име на другиго и призоваващи към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда
- Материали, съдържащи информация, подтикваща към извършване на терористична дейност и всякаква информация, свързана с тероризъм
- Материали, съдържащи информация за чужди пароли или права за достъп без съгласието на техния титуляр, както и софтуер за достъп до такива пароли или права;
- Клипове с лошо качество и неясно съдържание

КАК ДА СИГНАЛИЗИРАМ ЗА НЕПРИЕМЛИВО СЪДЪРЖАНИЕ
Ако забележите клип, противоречащ на правилата, алармирайте ни. Под всяко видео има бутон 'ДОКЛАДВАЙ'
Ако сте притежавате авторските права върху неправомерно качени в OFFTube материали, сигнализирайте ни на e-mail: offnews@offnews.bg. Веднага след като предоставите доказателства, че сте държател на авторските права, материалът ще бъде изтрит.

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010