Blogs Ефективни системи за сигурност ли са готовите комплекти за видеонаблюдение?

  • 02 февруари 2017
  • 321
  • 0
  • 0

Какво трябва да знаем за този метод за охрана на дома?

С понижаване на цените на системите за видеонаблюдение, все повече собственици на имоти решават да изградят собствена охранителна система, с която да си осигурят поглед върху ситуацията в обекта, когато физическото им присъствие там е невъзможно. Най-достъпни са готовите комплекти за видеонаблюдение, каквито се продават масово в глобалната мрежа и понякога на съмнително ниски цени. Дали обаче те покриват стандартите за ефективност при модерните системи за сигурност или са просто неразумен разход на средства?

Удачен избор ли са готовите сетове за видеонаблюдение?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като под това понятие се крият различни разработки – някои от тях с отлично качество и функционалност, други – с много слаби възможности. Готовата система за видеонаблюдение може да бъде отлично решение за охрана и контрол във вашия имот, стига да бъде препоръчана от специалист и то едва след оглед на място, за да се вземат предвид особеностите и нуждите на обекта.
Не е разумно да купувате готов комплект на случаен принцип, само защото цената му е изгодна. Имайте предвид, че ниската цена при системите за сигурност често е показател за ниско качество. Възможността да се окаже, че системата не работи, камерите са с по-ниска от указаната резолюция или да възникнат други технически проблеми е много висока. Ако държите да избегнете консултацията с експерт, то поне пазарувайте само от утвърдени лицензирани търговци, които ще ви дадат насоки и най-вече гаранция за работата на апаратурата.

Какво включва един готов сет за видеонаблюдение

Един примерен комплект за видеонаблюдение съдържа няколко задължителни компоненти, като техния вид, параметри и възможности са различни. Купувайки готова система, вие най-вероятно ще получите:

  • Видеокамери – техният брой варира в зависимост от предпочитанията. Могат да бъдат дигитални, цифрови или IP камери за външен монтаж или монтиране на закрито. Възможността за нощно наблюдение също варира при различните модели;
  • Видеорекордер – броят на видео и звуковите изходи съответства на броя на включените в комплекта камери. Твърдият диск за съхранение на записите обикновено се предлага отделно;
  • Захранващ адаптер за камерите;
  • Комбиниран кабел за камера, микрофон и захранване – броят на буксите съответства на броя на камерите, включени в комплекта;
  • Захранващ разклонител за камерите;
  • Дистанционно управление за видеорекордера.

Готовите сетове не съдържат хард диск за съхранение на запис, тъй като целта е да се предостави възможност на потребителя сам да избере какъв обем данни ще съхранява. Системите са устроени така, че след запълване на дисковото пространство, видеорекордерът изтрива най-старите записи, за да осигури място за новите записи. Съвременните видеорекордери позволяват индивидуален избор на начина на записване – непрекъснато, при детекция за движение или по предварително указан график.

Монтаж

Когато купувате готов комплект за наблюдение, в неговата цена обикновено не е включен монтаж, освен ако системата не ви е предоставена от професионална фирма, занимаваща се с изграждане на охранителни системи. Ние препоръчваме да се възползвате именно от тази възможност, особено ако целта е да си осигурите дългосрочна и ефективна работа на системата.
Цената на професионалната услуга, в това число и на самия сет ще бъде малко по-висока от това, което ще платите, купувайки готовия комплект на случаен принцип. По-високите цени, обаче гарантират наличие на наистина работещи и то ефективно системи за сигурност, осигуряващи максимална защита на различните обекти.

Тагове: сигурност

0 Коментари

There are no comments yet. Add a comment.

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010